قرآن شناسی حضرت علی (ع) شناخت قرآن با نهج البلاغه :
یکی از بهترین منابع شناخت قرآن سخنان و گفته های حضرت علی (ع) درباره قرآن شناسی است. این سخنان به ما می آموزد که ایشان چه تعریفی از قرآن داشته اند و در نظر ایشان قرآن چه جایگاهی داشته است. برای رعایت اختصار تنها به جملات نهج البلاغه مولا مراجعه کرده ایم و توصیف های ایشان را از قرآن به نگارش درآورده ایم.
نکته مهم در سخنان حضرت علی (ع) این است که ایشان از منظری بسیار جالب توجه به قرآن می نگرد و قرآن را به گونه ای می شناسد و معرفی می کند که انسان باور می کند که آنچه حضرت علی (ع) توصیف می کند ، "سخن خدا"ست.
قرآن شناسی حضرت علی (ع) :<\/h2>
قرآن را بیاموزید که بهترین سخن [برای آموختن و به خاطر سپردن] است و در [سخنان] آن بیندیشید چرا که بهار دلهاست [و اندیشیدن در آن باعث طراوت و تازگی دل می شود] و با نور آن [تاریکی ها [خود را درمان کنید ، زیرا درمان بیماریهای درون است و آن را چنانکه شایسته است بخوانید زیرا سودمندترین داستانهاست.
[قرآن] کتاب خداست که با آن بینش پیدا می کنید ، گویا و شنوا می شوید ، کتابی که هر جمله آن با کمک جمله های دیگر [با انسان] سخن می گوید و هر بخش ، گواه [عظمت و حقیقت] بخش دیگر است. قرآن در مسیر حرکت به سوی خدا ، هیچ انحرافی ایجاد نمی کند و همراه و همنشین خود را از [راه رسیدن به خدا] منحرف نمی کند. (2)